Mildinsick.com

Delivering Innovation

verwarmingspaneel enige UV-straling uit

Als het gaat om het verwarmen van uw huis, zijn er veel verschillende opties waaruit u kunt kiezen. Van traditionele radiatoren tot een moderner systeem zoals infraroodpanelen.

In tegenstelling tot convectieradiatoren die de lucht verwarmen, zenden IR-panelen de warmte rechtstreeks naar objecten en oppervlakken in uw huis. Ze zijn ook een stuk discreter dan grote radiatoren, wat betekent dat je ze aan je muren en plafonds kunt installeren zonder dat iemand zich zorgen hoeft te maken dat ze te hoog of buiten bereik zijn.

infraroodpanelen

Wanneer je een infraroodpaneel gebruikt als bijverwarming profiteer je direct van de warmtestraling. Ook als een hoofdverwarming is deze manier van verwarmen zeer geschikt. Zeker in een huis dat goed geïsoleerd is. Je kunt dan met een minimaal verbruik zuinig verwarmen op stroom zonder dat jij een dure warmtepomp hoeft te kopen.

Zoals alle verwarmingstoestellen worden infraroodpanelen (IR) heet als ze in werking zijn, maar dit is niet iets waar u zich zorgen over hoeft te maken, vooral omdat u er niet op vertrouwt dat ze de lucht verwarmen. Het oppervlak van uw IR-paneel wordt waarschijnlijk rond de 75-95°C, en zolang u ze op een plaats plaatst waar ze niet door kinderen kunnen worden bereikt, zou dit geen problemen moeten opleveren.

Zendt een infrarood verwarmingspaneel enige UV-straling uit?

Er bestaat een misvatting dat infraroodstralen schadelijk zijn omdat ze zich in het elektromagnetische spectrum bevinden, maar dit kan niet verder van de waarheid zijn. De stralen die worden uitgezonden door infraroodverwarmingssystemen zijn dezelfde als die van onze zon en worden geabsorbeerd door objecten en oppervlakken, waardoor ze op moleculair niveau worden opgewarmd.

Infraroodstralen zijn niet schadelijk voor uw gezondheid, omdat ze in het niet-ioniserende deel van het elektromagnetische spectrum vallen en niet genoeg energie hebben om het DNA te beïnvloeden of uw cellen op welke manier dan ook te beschadigen. Ze worden namelijk op een aantal manieren therapeutisch gebruikt om huidaandoeningen te behandelen, wondgenezing te versnellen en pijn veroorzaakt door artrose in de knie te verminderen.

Omdat bij IR-verwarming geen luchtcirculatie plaatsvindt, is er geen verlies van verwarmde lucht door ventilatie, zoals bij een radiator wel het geval zou zijn. Het is dus een efficiëntere methode om uw huis te verwarmen. Hierdoor wordt ook condensatie en schimmelgroei tot een minimum beperkt, waardoor uw huis gezonder en comfortabeler wordt om in te leven.

Omdat de IR-stralen worden geabsorbeerd door vaste voorwerpen, kunnen ze op vochtige spleten in de muur worden gericht. Dit helpt de ophoping van vocht tegen te gaan, wat anders tot schimmel zou kunnen leiden. Infraroodstralen kunnen ook op meubels worden gericht, waardoor de verspreiding van stof wordt verminderd, wat kan helpen bij allergieën en astma.

Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat IR-panelen elektrische apparaten zijn en als zodanig te allen tijde via een uitloper op de elektriciteit van uw huis moeten worden aangesloten of op het stopcontact moeten worden aangesloten. Als u ze bij u thuis laat installeren, mag dit alleen worden gedaan door een volledig gekwalificeerde elektricien om ervoor te zorgen dat u of uw gezin geen risico op brand loopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *